Oförutsedda utgifter

När man äntligen känner att man är på grön kvist så händer det. Bilen går sönder, pannan börjar läcka, något går åt helvete som kostar mycket pengar. Känner du igen det? Det kallas för universums inneboende förmåga att jävlas med oss.

Det sjuka är att det faktiskt verkar vara en naturkraft. Att saker och ting går sönder är en del av entropin i universum, det är ofrånkomligt. Till viss del går det att kompensera för genom att ha en rejäl tilltagen buffert, men varför måste så många oförutsedda utgifter komma samtidigt?

Antagligen för att universum också vill tala om för oss att nej, vi ska inte tro att vi kan ta oss ur ekorrhjulet. Åtminstone inte utan att först gå igenom miljarder besvär och problem. Nu tror jag dock att jag har sedan länge hittat en lösning på att hantera den här förmågan som jävlas med oss. Inte enbart genom att ha reserver i form av likviditet, utan på ett helt annat sätt.

Jag ser helt enkelt till att flyta med eftersom universum också verkar ha en annan kraft som fungerar åt andra hållet. Ibland får man en så kallad skänk från ovan. På engelska brukar man prata om “windfall”, vilket kommer ifrån att ibland kommer ett äpple farandes med vinden. Oförutsedda utgifter kan helt enkelt bli oförutsedda inkomster.

Tror du inte det fungerar?

Testa att istället för att svära över den oförutsedda utgiften så rycker du på axlarna åt den. Acceptera att det är som det är och låt en skänk från ovan kompensera dig. Det kanske inte fungerar hundra procent av gångerna, men det verkar trots allt som om universum har ett sätt att kompensera på, även om det också verkar bero på hur man hanterar det här.

2 Comments

  1. Aha! Den känner man till: “Lagen om alltings jävlighet”.
    Det slår aldrig fel…

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Oförutsedda utgifter - Bloggfeed
  2. Oförutsedda utgifter - Finansfeed

Comments are closed.