Ungdomar som är föredömen

SVT överraskar aldrig med att för en gångs skull vara någonting annat än starkt åt vänster. När de har intervjuat en ung kvinna (22 år) som lyckas plugga, arbeta och spara en massa pengar är den viktigaste frågan i reportaget:

“Men alla kanske inte kan hyra ett torp av sina föräldrar för en tusenlapp i månaden – vad säger du om det?”

LÄS MER: Artikeln på SVT

Den unga kvinnan svarar med att hon förstår att hon får kritik för det, men att det inte är så mycket hon kan göra åt det. Reportern, som basunerar ut klassisk svensk avundsjuka, kan förstås ställa frågan. Någonstans har den en relevans, men inte utan att den sätts i ljuset av hur livet i Sverige ser ut.

Ingenstans kommer det några frågor om att föräldrarna kanske har sparat pengar hela sitt liv, köpt ett torp och har möjlighet att hyra ut det för en tusing, så att deras dotter kan spara mycket pengar och försöka nå sina drömmar.

Inte heller sätts det något större fokus på att torpet i reportaget har utedass och ingen dusch inomhus. Det framkommer, men reportern kunde ha lagt lite mer tid på att prata om att uppoffringar ger möjligheter. Dessutom verkar tjejen i fråga odla en massa och håller på så sätt nere sina kostnader.

Jag har sedan länge sett igenom SVT, men jag tror tyvärr att det är alldeles för många som inte ser igenom den klart vänstervridna agendan. Att sträva och spara, kämpa och göra uppoffringar ses inte riktigt på samma positiva sätt.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Ungdomar som är föredömen och SVT visar sin kommunistiska sida - Finansfeed
  2. Ungdomar som är föredömen - Bloggfeed
  3. Ungdomar som är föredömen - Finansfeed

Comments are closed.