En dag är du ingenting värd

Det kanske inte känns så just nu, men en dag kan komma då du inte är någonting värd för din arbetsgivare längre. Då är det ut genom dörren, adjö och kom inte tillbaka. Det är en realitet för många människor och även om du inte tror att det kommer hända dig just nu så finns det en otroligt viktig lärdom att göra; i slutänden prioriterar en arbetsgivare vad ägaren säger åt företagets chefer att prioritera.

Råkar du inte vara en del av vad ägaren eller ägarna, eller ledningen för den sakens skull, vill prioritera så kan det vara dags att söka nytt jobb. Det är förstås bra att inte hamna i den situationen och framför allt är det bra att vara förberedd – är du tillräckligt utbildad så att du lätt kan få ett nytt arbete? Eller krävs det att du redan idag sätter igång och utbildar dig så att det inte är några problem att få ett nytt arbete på kort tid?

Det är dock inte den viktigaste lärdomen när det gäller den här frågan. Den absolut viktigaste lärdomen är att du gör bäst i att prioritera dig själv och se gärna till att ha mer än en inkomstkälla. Se till att pengarna strömmar från flera olika källor, som aktier eller fastigheter. Då är du mindre sårbar och behöver inte heller känna att du måste kämpa på om du har en arbetsgivare som inte respekterar eller värderar dig tillräckligt.

I slutänden är det inte något personligt, om nu inte någon jävel gör det personligt, men när allt kommer omkring så är det bara ett arbete. Ett anställningskontrakt och en månatlig ersättning (eller hur och när du nu får lön). Att en arbetsgivare kan få dig att känna dig som att du inte är vatten värd betyder inte att du inte är värd någonting. Det är lätt att säga att du ska ignorera den där känslan, men sanningen är att du är oändligt värdefull.

Oavsett om du har en anställning eller inte.

1 Comment

  1. Jo men visst har jag sagt upp mig 2 gånger för lite att göra vart det på jobben nu har jag ett nytt jobb där jag jobbar varannan vecka 12 timmars dagar när man jobbar, funkar bra för mig som är industri elektriker

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. En dag är du ingenting värd - Finansfeed
  2. En dag är du ingenting värd - Bloggfeed

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*